Keuringsdienst van waarde over hondenvoer

Gisteren op 18 maart was de keuringsdienst van waarde weer op televisie. Deze keer ging het over de zin en onzin van specifiek hondenvoer voor bepaalde rassen en hoewel de uitzending voor veel mensen in onze omgeving als schokkend werd ervaren was het voor ons niets nieuws. De strekking van het verhaal is dat de meeste honden alle soorten voer kunnen eten, maar dat er soms specifieke ingrediënten worden toegevoegd waarvan bekend is dat zij bepaalde kwaaltjes verhelpen.

Omdat de meeste rashonden vroeger of later last krijgen van aandoeningen die kenmerkend zijn voor hun ras, bijvoorbeeld omgevingsallergie (atopie) bij een Labrador Retriever of uitpuilende tussenwervels in de rug bij Teckels, zetten veel fabrikanten dat ras op de verpakking en verwerken ze de naam van het ras in de naam van het voer. Wij hebben er bewust voor gekozen om dat niet te doen. Echter, er werd ook een ander aspect behandeld waar wij ons wellicht ook schuldig aan maken. Een vraag die in de aflevering werd gesteld was: "help je als voedingsfabrikant niet om het probleem in stand te houden door voeding te maken die fokkers in staat stelt honden te fokken waarvan je weet dat zij een lage leefkwaliteit hebben?" 

De afgelopen 6 maanden hebben we zelf veel onderzoek verricht naar de correlatie tussen hondenvoer en specifieke rassen en hebben wij dezelfde conclusie getrokken die ook in de uitzending naar voren kwam. Goed afgestemde voeding kan heel heilzaam werken voor een grote verscheidenheid aan kwalen. Daarom hebben wij verschillende soorten voeding in ons assortiment die helpt de botten sterk te houden, of de vacht te laten glanzen. Echter heeft deze aflevering ons ook aan het denken gezet. Wij willen heel graag de leefkwaliteit van honden en andere huisdieren verhogen, maar wij willen niet een probleem in stand houden. En wellicht is een ras niet op de verpakking vermelden niet voldoende...

 Wij zijn er nog niet uit, maar dat we hier iets mee moeten is ons in ieder geval meer dan duidelijk. Als je hier ideeën over hebt die ons verder kunnen helpen horen wij graag van je, klik dan hier om contact met ons op te nemen.