Veel gestelde vragen

Hieronder vind je een antwoord op de vragen die wij het meest krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan hier contact met ons op.

 - Waar bezorgen jullie allemaal?
Wij bezorgen in heel Nederland, heel Belgie en heel Duitsland. Voor bezorgingen buiten Nederland kan het soms gebeuren dat bezorgtijd een dag langer is.

 - Wat is de levertijd voor producten van Pets by Tanja?
De levertijd van onze producten is tussen de 1 en 3 werkdagen, maar 90% van al onze leveringen worden binnen 2 werkdagen thuisbezorgd. Bestellingen die in het weekend worden geplaatst kun je op dinsdag thuis verwachten.

 - Hoe weet ik welk voer ik moet kiezen voor mijn hond?
In principe zijn er 4 verschillende categorieën. Puppies, Adult, Senior en Active. Tenzij je hond speciale voeding nodig heeft zit alles wat je hond ook maar nodig kan hebben in deze voeding. Op de verpakking en de website wordt duidelijk aangegeven voor welke categorie het voer bedoeld is. De "active" brokken herken je aan het groene label op de verpakking. Deze zijn specifiek bedoeld voor actieve honden en bevatten extra eiwitten en een hoger vetgehalte. De premium lijn, herkenbaar aan het oranje label op de verpakking bevat "krokante" brokken en de superior lijn, herkenbaar aan het paarse label bevat "geperste" brokken.

 - Wat is het verschil tussen geperste en krokante hondenbrokken?
Bij een geperste brok worden alle ingrediënten en voedingsstoffen in een brok geperst, waardoor er geen lucht in de brok zit, met als gevolg dat de concentratie voedingsstoffen in een geperste brok erg hoog is. Daarom heeft je hond minder voer nodig als je geperste brokken geeft. Krokante brokken worden geëxtrudeerd zoals dat heet.  Ze worden verwarmd, en als ze eenmaal hun vorm hebben gekregen en zijn afgekoeld, krijgen ze een krokant "jasje". Dit krokante jasje wordt door de meeste honden erg lekker gevonden en zorgt er tevens voor dat zij goed moeten kauwen, wat bevordelijk is voor hun gebit. Het is niet zo dat een van de twee soorten brokken beter is dan de ander, beide soorten brokken hebben andere voordelen. Mocht je willen overstappen van de ene naar de andere soort, is het belangrijk om dit in een keer te doen en niet krokante en geperste brokken te mengen. Ze worden namelijk op een andere manier verteerd. Geperste brokken vallen uiteen als ze in aanraking komen met water (zoals in de maag van je hond) en krokante brokken zetten juist uit in de maag maar zijn licht verteerbaar.

Kan ik spullen of voer retourneren?
Zeker, binnen 14 dagen kun je ongeopende verpakkingen (voer, snacks en overige) retour zenden. Stuur eerst even een berichtje naar info@petsbytanja.nl waarin je aangeeft dat je zaken retour stuurt en wat de reden is. De kosten voor het verzenden aan ons zijn voor je eigen rekening. Wij hanteren voorwaarden omtrent het ruilen of retourneren van goederen. Die vind je in onze algemene voorwaarden.

Is graanvrij hondenvoer echt beter?
Voor sommige honden zijn granen lastig te verteren. Dat is direct terug te zien in de vorm van buikkramp, winderigheid, de ontlasting en soms aan de vacht. Voor deze honden is graanvrij hondenvoer een betere optie. Overigens is de oorzaak van deze klachten vaak gluten-gerelateerd. Er zijn ook graansoorten, zoals rijst bijvoorbeeld, die geen gluten bevatten.

Hoe hoog zijn de bezorgkosten?
Alle bestellingen vanaf € 50,- worden gratis thuisbezorgd in Nederland, Duitsland en Belgie. Voor bestellingen onder de € 50,- bedragen de bezorgkosten € 3,95 per bestelling voor orders in Nederland en € 4,95 voor orders in Duitsland en Belgie.