Ons hondenvoer

Pets by Tanja hondenvoer
Klik hier om direct naar ons assortiment hondenvoer te gaan, of lees hieronder welk voer geschikt is voor jouw hond.

Al het hondenvoer van Pets by Tanja is van de allerhoogste kwaliteit en voldoet aan de strengste normen. Alle ingrediënten zijn van A-kwaliteit en al ons hondenvoer is graanarm of volledig graan-vrij. Om je wegwijs te maken in welk voer voor jouw hond(en) het meest geschikt is vind je hieronder uitgelegd hoe elk van onze lijnen werken.
 

Krokante brok
Onze premium lijn is herkenbaar aan de oranje kleur en bevat naast wild, gevogelte, vis of kip alle ingrediënten die belangrijk zijn voor pups in de groei en voor oudere honden die fit willen blijven. Ook voor volwassen honden vind je in de premium lijn altijd voeding die bij je hond in de smaak valt. 


Geperste brok
De superior lijn is te herkennen aan de paarse kleur op de verpakking en is altijd graan-vrij. Dat wil zeggen dat deze lijn hondenvoer uitermate geschikt is voor honden met specifieke allergien zoals bijvoorbeeld voor gluten. Ook zorgt de hondenvoeding in de superior lijn er voor dat de vacht van je hond meer glanst.


Actieve hond
Ons hondenvoer in de active lijn is te herkennen aan de groene kleur op de verpakking. Deze lijn is specifiek bedoeld en ontwikkeld voor honden die veel bewegen en sportief zijn. 

Hoe weet ik welk voer ik moet kiezen voor mijn hond?
In principe zijn er 4 verschillende categorieën. Puppies, Adult, Senior en Active. Tenzij je hond speciale voeding nodig heeft zit alles wat je hond ook maar nodig kan hebben in deze voeding. Op de verpakking en de website wordt duidelijk aangegeven voor welke categorie het voer bedoeld is. De "active" brokken herken je aan het groene label op de verpakking. Deze zijn specifiek bedoeld voor actieve honden en bevatten extra eiwitten en een hoger vetgehalte. De premium lijn, herkenbaar aan het oranje label op de verpakking bevat "krokante" brokken en de superior lijn, herkenbaar aan het paarse label bevat "geperste" brokken.

Wat is het verschil tussen geperste en krokante hondenbrokken?
Bij een geperste brok worden alle ingrediënten en voedingsstoffen in een brok geperst, waardoor er geen lucht in de brok zit, met als gevolg dat de concentratie voedingsstoffen in een geperste brok erg hoog is. Daarom heeft je hond minder voer nodig als je geperste brokken geeft. Krokante brokken worden geëxtrudeerd zoals dat heet.  Ze worden verwarmd, en als ze eenmaal hun vorm hebben gekregen en zijn afgekoeld, krijgen ze een krokant "jasje". Dit krokante jasje wordt door de meeste honden erg lekker gevonden en zorgt er tevens voor dat zij goed moeten kauwen, wat bevordelijk is voor hun gebit. Het is niet zo dat een van de twee soorten brokken beter is dan de ander, beide soorten brokken hebben andere voordelen. Mocht je willen overstappen van de ene naar de andere soort, is het belangrijk om dit in een keer te doen en niet krokante en geperste brokken te mengen. Ze worden namelijk op een andere manier verteerd. Geperste brokken vallen uiteen als ze in aanraking komen met water (zoals in de maag van je hond) en krokante brokken zetten juist uit in de maag maar zijn licht verteerbaar.

Naast bovenstaande zaken is de smaak ook heel belangrijk. Daarom vind je in elke lijn hondenvoer een grote variëteit aan keuze in smaken. Als je na het lezen van deze informatie nog steeds vragen hebt over welk type hondenvoer nu het best bij jouw hond past, kun je hier contact met ons opnemen.