Tanja beantwoordt vragen van baasjes tijdens fotoshoot

Afgelopen 13 maart hebben we one eerste evenement gehad in de vorm van een fotoshoot. Het idee was om honden te fotograferen voor op onze verpakkingen en voor op de website. Ondanks de corona maatregelen was het een zeer geslaagd evenement waarbij de allereerste honden meteen kennis hebben kunnen maken met onze hondensnacks en hondenvoer. 
Ook onze eigen Tanja was aanwezig. Zij is onder andere hondentrainer en kon daarom meteen vragen beantwoorden van alle baasjes die aanwezig waren. Dat bleek een schot in de roos want er waren veel vragen! Hieronder vind je een greep uit de vragen die de revue passeerden.
Enkele van de supplementen die we hadden meegenomen waren schapenvet en zalmolie. Veel baasjes hadden vragen over: 
de zin en onzin van deze supplementen.
 - Tanja 
Schapenvet kun je in zowel blokjes als in vloeibare vorm kopen. De vloeibare vorm kun je over de brokken doen waardoor je de brokken extra lekker maakt en de eetlust versterkt. Schapenvet is goed voor zowel de vacht als de huid van je hond. Het zorgt er voor dat de vacht mooi gaat glanzen en gaat doffe plekken tegen. Daarnaast zorgt het voor sterke botten en heeft het een positieve invloed op je darmflora.
Zalmolie kun je ook over de brokken sprenkelen en zit vol met omega vetzuren. Die zijn goed voor de algehele gezondheid van de hond. Omega zorgt er voor dat ontstekingsreacties in de huid, nieren en gewrichten worden geremd, dus buiten het feit dat het een lekker smaakje geeft is zalmolie uitermate geschikt voor honden met gewrichtsproblemen. Ook voor overgewicht is Omega 6 goed omdat het de aanmaak van cholesterol tegengaat.
Een andere vraag ging over gedroogde kippenpoten.
Daar zitten botten in. "Is het dan wel veilig om aan je hond te geven?"
 - Tanja
Gedroogde kippenpoten kun je prima aan je hond geven. De meeste honden kunnen bot eten en er zitten zelfs voordelen aan. Het kluiven op botten reinigt het gebit van je hond en botten zitten vol met vitamines, mineralen en vetzuren. Er zijn echter wel zaken om in de gaten te houden. Gekookte botten zijn niet goed voor je hond, omdat die kunnen versplinteren met alle gevolgen van dien. Ook als je hond niet gewend is om rauw vlees of botten te eten is het oppassen geblazen. Dat dien je namelijk rustig op te bouwen.
Mocht je nou zelf een vraag hebben die je zou willen stellen, neem dan hier contact met ons op. Dan zullen wij jouw vraag voorleggen aan Tanja en zullen we je zo spoedig mogelijk antwoorden!