Top 5 trends in 2023 voor baasjes

Tot een paar jaar terug was het betrekkelijk rustig in het huisdieren landschap. Je kocht of adopteerde een dier en dat was dat. Maar de laatste jaren verandert dat enorm, zeker waar het honden betreft. Wat zijn de laatste trends? In deze blog nemen we je mee door de 5 zaken waarvan wij denken dat die in 2023 een (nog vaster) plekje krijgen bij veel baasjes.

    1. Gezonde voeding: Steeds meer mensen zijn zich bewust van de voedingsbehoeften van hun honden en zoeken naar gezonde en natuurlijke voeding, zoals vleesrijke diëten en voedingsmiddelen zonder kunstmatige toevoegingen.

     De voedingsbehoeften van honden veranderen tijdens hun leven en zijn afhankelijk van hun leeftijd, groei en activiteitenniveau. Puppy's hebben bijvoorbeeld meer voedingsstoffen nodig om te groeien en te ontwikkelen dan volwassen honden. Oudere honden hebben weer andere voedingsbehoeften, zoals een lager energie- en proteïnegehalte, omdat hun stofwisseling en activiteitenniveau afnemen.

     Als je de voeding niet aanpast aan de leeftijd van je hond, kan dit leiden tot gezondheidsproblemen, zoals over- of ondervoeding. Daarom is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen proteïnen, vetten en koolhydraten, afhankelijk van de leeftijd en activiteitenniveau van je hond.

    2. Hondenhotels en opvang: Hondenhotels en opvangfaciliteiten zijn steeds meer in trek, waarbij hondeneigenaren op zoek zijn naar comfortabele en verantwoorde opvang voor hun huisdieren.

     Twijfel je om je hond naar een hondenhotel te brengen? Tegenwoordig zijn er hondenhotels die een grote verscheidenheid aan activiteiten en verzorgingsopties bieden als: wandelingen, speel- en trainingssessies maar ook moderne faciliteiten als binnen- en buitenspeelruimtes, airconditioning of verwarmde slaapruimtes.

    3. Fitness voor honden: Hondeneigenaren investeren steeds meer in fitness en trainingsprogramma's voor hun huisdieren, om ervoor te zorgen dat hun honden in goede fysieke conditie blijven.

     ...Hondenfitness zorgt niet alleen voor een betere fysieke gezondheid, maar vermindert stress, angst en verbetert de band met het baasje...


     Hondenfitness is een groeiende trend die zich richt op het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van honden door hen actiever te maken. Dit kun je bereiken door middel van regelmatige training en activiteiten, zoals wandelen, hardlopen, zwemmen, gehoorzaamheidstraining en spelletjes.

     Regelmatige fysieke activiteit is niet alleen belangrijk voor het behoud van een gezonde fysieke gesteldheid, maar ook voor het verbeteren van de geestelijke gezondheid van honden. Het vermindert stress, angst en verveling en verbetert de band tussen hond en eigenaar.

     Er zijn ook specifieke fitnessprogramma's en producten die speciaal zijn ontwikkeld voor honden, zoals fitness-uitrusting, oefeningen en activiteiten die zijn ontworpen om specifieke spiergroepen te versterken en coördinatie en balans te verbeteren.

     Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond uniek is en dat de fysieke activiteit en training aangepast moeten worden aan hun leeftijd, grootte, conditie en eventuele gezondheidsproblemen. Hondeneigenaren moeten altijd overleggen met een dierenarts voordat ze hun hond fysiek uitdagen en regelmatig checken hoe het met de  gezondheid van hun hond gesteld is.

    4. Hondengedragsbegeleiding: Hondengedragsbegeleiding en training blijft een groeiende trend, waarbij hondeneigenaren op zoek zijn naar manieren om het gedrag van hun hond te verbeteren en hen te socialiseren.

     Ook in onze eigen hondenschool: https://www.tanjashondenschool.nl/ is het momenteel drukker dan ooit. Een van de trends die we zelf zien is dat er steeds meer vraag is naar hondenscholen die werken zonder: slipkettingen, half-checks, halti’s, gentle-leaders, anti-trektuigen of andere correctiematerialen. En dat kunnen we alleen maar toejuichen.

     ...Er is steeds meer vraag naar hondenscholen die werken zonder slipkettingen, anti-trektuigen of andere correctiematerialen...

    5. Technologie: Honden-gerelateerde technologie, zoals activity trackers en app-gebaseerde voedingssystemen, wordt steeds populairder en maakt het gemakkelijker voor hondeneigenaren om de gezondheid en het welzijn van hun huisdieren te volgen.

     Ook zie je dat steeds meer mensen een AirTag aan de halsband van hun hond hangen. AirTags zijn kleine, draadloze trackers die zijn ontworpen door Apple om een breed scala aan voorwerpen te volgen en te vinden. 

     Met deze nieuwe technologie kunnen hondeneigenaren hun hond in real-time volgen via hun smartphone of tablet. Ze kunnen ook instellen dat ze een melding krijgen wanneer de hond een bepaald gebied verlaat, of een specifiek geluid afspelen via de AirTag om de hond te vinden.

     Het gebruik van AirTags in hondenhalsbanden is een nieuwe en opkomende trend in de wereld van huisdieren. Het biedt hondeneigenaren geruststelling en gemoedsrust door hen in staat te stellen hun honden op afstand te volgen en te vinden. Wij hebben een halsband laten maken waar de AirTag inpast. Deze halsband vind je hier: https://www.petsbytanja.nl/collections/accessoires-1/products/pets-by-tanja-airtag-halsband

Je zou kunnen stellen dat deze trends in lijn zijn met een andere trend die de laatste jaren steeds duidelijker zichtbaar is, namelijk dat steeds meer mensen hun honden zien als volwaardig lid van het gezin en bereid zijn te investeren in hun gezondheid en welzijn. Heb je zelf vragen over trends met betrekking tot voeding, training of beweging? Neem dan gerust hier contact met ons op!